Jobbet

Ta raka vägen till jobbet!-Annars gäller inte försäkringen

Bilolycka

På väg till och från jobbet täcks du av försäkring om olyckan skulle vara framme. Men nåde dig om du gör en avstickare från den direkta vägen till jobbet, till exempel för att köpa en tidning så gäller inte försäkringen längre. Så se till att fixa allt sådant innan du börjar köra till jobbet. Visa saker täcks som lämna av ditt barn på dagis men där täcks bara resan från dagis till arbetet och inte resan till dagiset. Så se till att se hur exakt det funkar för dig och vad som täcks exakt av din försäkring.

Kör du en arbetsbil?

Ifall du kör en arbetsbil och har olycka gäller helt andra regler. Här gäller försäkringen på allt som din arbetsgivare har gett dig i updrag. Så till och med ifall du åker till ica för att köpa något för arbetet kan försäkringen gälla. Men kolla alltid med ditt företag om alla detailjer. Olika försäkringsbolag täcker olika saker. Du kan kolla exakt vad ditt försäkringsbolag täcker på nätet om du vill eller genom att ringa dom.

Ifall olyckan är där har vi samlat ihop dom viktigaste sakerna att tänka på:

  1. Ta reda på om någon är skadad.
  2. Flytta dig själv och ditt fordon ut ur fara.
  3. Kontakta polisen.
  4. Samla in viktig information.
  5. Dokumentera olyckan.
  6. Undvik vägkantsdiskussioner om vems fel det var.
  7. Ring en bärgningsbil vid behov.
  8. Ring ditt försäkringsbolag.
Föregående inläggNästa inlägg
Lite kort om mig. Mitt namn är Maja och jag har jobbat med flera jobbsajter. Där har jag lärt mig otroligt mycket om algoritmer, när man ska skicka ansökan, vilka sajter som fungerar bäst och mycker mer. Nu tänker jag dela med mig av all kunskap för att se till att just du lyckas få ett jobb som gör att du känner dig lycklig.