Jobbet

SAS anställda är missnöjda med löner och arbetsuppgifter

Sas plan

Flygvärdinna var en gång i tiden ett drömyrke för många, nu är det stress, press och missnöje med försämrade avtal. En flygvärdinnas arbetsdag börjar på Arlanda och kan sluta på andra sidan världen. 

Vi har pratat med flera flygvärdinnor och fått höra mycket här är några av deras citat:

  • ”Många av oss lider av riktigt dålig ångest och är instängda i ett rör med människor hela dagen.”
  • ”Vi får aldrig visa våra riktiga känslor. Jag svär faktiskt i sömnen och skriker, och jag svär att det måste bero på att jag inte får uttrycka mina känslor hela dagen.”
  • ”Under Covid har det sket otroligt många förändringar i avteln som gynnar SAS men inte oss” 

Arbetsuppgifter som flygvärdinna

Att vara en flygvärdinna är inte så enkelt som många tänker. Utöver det folk ser när vi serverar mat eller välkomnar dom ombord är vi också ansvariga för säkerheten. Vi får ofta vara borta från vår familj flera dagar på rad när vi flygger till längre destinationer som USA och Japan.

Vi måste hela tiden vara förberedda, särskilt om vi blir sjuka, för att se till att vi fortfarande kan betjäna våra passagerare. Du kanske tror att du inte kommer att bli sjuk, men även om du inte blir sjuk måste du ändå ta hand om dig själv. Det är mycket viktigt att hålla sig frisk för att hålla ditt sinne och kropp redo att arbeta. 

Är du flygvärdinna och vill dela med dig om information till oss är du välkomen att kontka oss direkt.

Föregående inläggNästa inlägg
Lite kort om mig. Mitt namn är Maja och jag har jobbat med flera jobbsajter. Där har jag lärt mig otroligt mycket om algoritmer, när man ska skicka ansökan, vilka sajter som fungerar bäst och mycker mer. Nu tänker jag dela med mig av all kunskap för att se till att just du lyckas få ett jobb som gör att du känner dig lycklig.